Grădina zoologică

Grădina zoologică se află pe cea mai înaltă cotă a orașului, pe Platoul Cornești, de unde se poate admira panorama orașului Tîrgu Mureș și a râului Mureș. Grădina zoologică este unul dintre cele mai importante puncte de atracție pentru localnici și turiști.

Grădina zoologică din Tîrgu Mureș este împărțită în cinci sectoare: un spațiu unde puteți admira carnivore, un spațiu dedicat ierbivorelor, un loc cu păsări, o zonă tropicală și un spațiu cu primate.

Înființată în anii ’60, avea la inaugurare doar 10 animale. Pe parcurs au fost construite Casa leilor și Pavilionul exotic în care pot fi admirate acvariile cu pești, volierele papagalilor și terariile reptilelor. La grădina zoologică pot fi vizitate, de asemenea, Bârlogul urșilor și Pavilionul Primatelor.

În prezent, în Grădina Zoologică sunt aproximativ 500 de animale, atât din fauna locală, cât și exotică.

Pe Platoul Cornești, cei mici se pot plimba cu un trenuleț care traversează Grădina Zoologică. Tot acolo, adulții se pot relaxa într-o zonă umbrită de arborii care transformă zona într-o oază de relaxare pentru turiști și târgmureșeni deopotrivă.

Adresă: Str. Verii nr. 57, Tîrgu-Mures

Pentru mai multe detalii despre evenimentele de la Grădina Zoologică, accesați site-ul: zootirgumures.ro